Ефективна звукоізоляція в новобудовах із газоблоків

Якісна звукоізоляція – один із основних чинників соціального комфорту та індивідуального здоров'я. Саме цей аспект і покладено в один із перших етапів проекту, який пропонується провести як у квартирах, так і в офісних приміщеннях, громадських місцях, наприклад, у студіях звукозапису, кінотеатрах, пабах, скрізь, де потрібна звукоізоляція.

Планування звукоізоляційних робіт

Звукоізоляційні роботи необхідно планувати до реалізації ремонтних робіт. Це має бути спочатку спроектована конструкція, з чіткою специфікацією матеріалів, кресленнями та кошторисами.
Саме такий підхід і є запорукою будь-якого успішного проекту.

На жаль, часто виникають ситуації, коли про звукоізоляцію замислюються «після» проведеного ремонту у новій квартирі чи офісі. Але виправити ситуацію буде не так просто: новий, дорогий ремонт доведеться переробляти, якщо проводити звукоізоляційну установку після його закінчення. Перед тим, як розпочинати будь-які ремонтні роботи, слід уважно поставитися до питання шумоізоляції, отримати консультацію професіоналів, їхнє попереднє висновок. Найчастіше такі консультації будуть безкоштовні або мінімальні за витратами, зате ви зможете уберегтися від позапланових витрат.

Як працює звукоізоляція?

Для початку згадаємо трохи шкільний матеріал з фізики та розберемося, як виникають звуки. Хвиля ударного шуму у приміщенні з'являється, коли падають предмети, рухають меблі, голосно звучить музика чи чути кроки. При цьому конструкція приміщення приймає удари звукових хвиль, їх коливання передаються на стіни та перекриття. Здатність до поглинання шуму конструкцією залежить від матеріалу, з якого вона виготовлена. Природно, що масивні перекриття і стіни мають великий шумопоглинаючий ефект.

Які бувають шуми

  • Повітряний шум – це людські голоси, музика, кроки, гавкіт собак, все, що може викликати звуки у приміщенні;
  • Крім того, не варто забувати, що окремі елементи комунікацій також передають шуми на відстані: наприклад, вібрації труб, шахти вентиляції – всі вони здатні передавати звуки у приміщенні;
  • Акустичним шумом називають відлуння. Це явище найчастіше виникає у порожніх, нежитлових приміщеннях. Фахівці рекомендують використовувати комплекс заходів для захисту від вищезгаданих шумів.

Існуючі захисти від шумів

На жаль, повністю захиститися від зовнішніх шумів поки що неможливо. Але зараз розроблені матеріали, які рекомендується використовувати для звукоізоляції:

  • ЗІПС системи для стін, стелі та підлоги, які частіше використовують у приватних будинках та квартирах;
  • гіпсокартонні системи з наповненням звукоізоляційними мінеральними плитами, демпферними стрічками та віброакустичним герметиком;
  • сухі, напівсухі, та під заливку звукоізоляційні стяжки.

Для громадських місць, такі як кафе, паби, бари, караоке використовують одношарові та багатошарові гіпсокартонні системи, а також інші шумопоглинаючі матеріали.

Замислюючись про встановлення звукоізоляції, пам'ятайте, що шуми можуть негативно впливати на фізичний та психічний стан людини, її працездатність та стресостійкість. А це, у свою чергу, веде до стомлюваності, стресових станів та загального погіршення здоров'я.

Подбайте про свій комфорт, захистить себе від зайвих шумів та довіряйте професіоналам.

Напишите комментарий